uw sleutel tot een succesvol bedrijf
Klantenservice (24/7): 0681206790

Wat is een SEO vriendelijke content

Wat is een SEO vriendelijke content

SEO vriendelijk schrijven betekent niet voor zoekmachines schrijven

De eerste en belangrijkste gedachte aan het begin van het werken aan de inhoud van uw webpagina’s is dat u voor mensen schrijft en niet voor zoekmachines. Als u moet kiezen tussen een techniek die goed voor uw lezers is , maar niet zo goed voor zoekmachines of vice versa, kies dan wat goed is voor uw lezers. Zoekmachines willen uiteindelijk contents  die interessant en informatief voor hun klanten zijn.

Gelukkig zijn de meeste technieken die voor een goede tekst zorgen, ook goed voor  SEO.

  • Schrijf een relevante inhoud. Zoekmachines hebben een techniek  om te herkennen wanneer een pagina niet echt is wat het lijkt te zijn. Als u met uw inhoud  probeert om zoekmachines te misleiden, zal het uiteindelijk gevonden worden en  verliest u  ranking of  wordt uw site door Google als spam gezien. Het is veel beter om een inhoud te hebben die relevant is.
  • Zet conclusies aan het begin. Het is beter om uw trefwoorden aan de bovenkant van uw artikel te plaatsen. Als uw pagina  over sneeuwluipaarden gaat, dan moet de eerste vermelding van sneeuwluipaarden in de titel van de eerste zin zijn. Gebruik synoniemen voor uw zoekwoord pas in de tweede of derde paragraaf.
  • Maak uw links een deel van uw tekst. Het is vooral belangrijk dat uw links keywords bevatten.
  • Corrigeer uw pagina’s. Spelling en grammatica fouten  maken uw inhoud onprofessioneel , zodat mensen minder interesse hebben om een link naar uw pagina te geven.

Andere overwegingen voor SEO vriendelijke content

Herhaling is erg belangrijk voor een  SEO vriendelijke content. Als u eenmaal hebt gekozen voor uw trefwoord is het van belang het meerdere malen te herhalen. Hier zijn richtlijnen voor. Bijvoorbeeld: 2 keer in de eerste paragraaf, in elke sub-rubriek, een keer in de belangrijkste rubriek, twee keer in de meta titel, 2-4 keer in het hele document, en 2-3 keer in links en beeld alt-tekst op de pagina.

Vergeet niet om gebruik te maken van vet, heading tags en andere HTML-tags om uw trefwoord zinnen te markeren. Maar overdrijf het niet. Als een persoon uw website opent en u  precies kan vertellen wat uw trefwoord zijn, hebt u waarschijnlijk te vaak de trefwoorden benadrukt. Vergeet niet, u schrijft uiteindelijk voor mensen en niet voor een zoekmachine.

Het is daarom beter om trefwoorden voor de minder zichtbare plaatsen te gebruiken.  Bijvoorbeeld alt-tekst en titel tekst op afbeeldingen en links. Deze zijn niet verborgen voor uw lezers – iedereen kan zien wie dat wil. Ze zijn gewoon niet duidelijk op het eerste gezicht, zodat ze minder vervelend voor uw lezers zijn, maar zoekmachines ze nog steeds zien.

Geef een reactie


Find us on Google+

Best Domain en Hosting service

Laatste berichten