uw sleutel tot een succesvol bedrijf
Klantenservice (24/7): 0681206790

Naar www of niet naar www?

URL Standaardisatieproblemen – naar www of niet naar www?

De meeste mensen beschouwen www.example.com en example.com als hetzelfde domeinnaam. Wat de meeste mensen zich niet realiseren is dat een adres met een www niet hetzelfde is als een adres zonder www .

Dit is waarom men soms een adres in een Webbrowser tikt en de melding” deze pagina bestaat niet ” krijgt . En als u dan de www toevoegt of verwijdert van de pagina bestaat de pagina opeens wel.

In deze les bekijken wij de Url Standaardisatieproblemen – naar www of niet www?

Wat is het verschil?

Een groot deel zal een webserver zo worden geconfigureerd dat het niet echt uit maakt wat iemand intikt, uiteindelijk kom men wel op de site. Het wordt pas een probleem wanneer het aankomt op de zoekmachines. Die zien het namelijk als twee verschillende adressen. Dit kan problemen veroorzaken voor website – eigenaren die met behulp van zoekmachine optimalisatie beter vindbaar willen worden.

 Wat voor problemen?

Stel je voor dat u een paar goede backlinks heeft van sites met PageRank 7! En die backlinks geeft met een revelante inhoud. Dat is echt top! Stel dat een naar www.yoursite.com linkt en de andere naar yoursite.com. Dan zul je in plaats van het krijgen van een dubbele PageRank maar de helft krijgen. De ene helft gaat namelijk naar het www -adres en de andere naar het adres zonder www . Stelt u zich voor dat dit gebeurt voor al uw links – sommigen gaan www en sommige gaan naar niet www.

De zoekmachines zullen dan slechts een versie van uw site in de zoekresultaten weergeven . Dit betekent dat u de helft van de voordelen van u links verliest.

Wat is de oplossing?

Er zijn een paar dingen die u kunt doen om ervoor te zorgen dat al uw link naar de juiste plaats worden doorgesluisd :

– Kies een versie van uw adres

De beste manier om www of zonder – www te kiezen is om elke pagina in een Webbrowser te checken en te zien welke de hoogste PageRank heeft .

– U kunt gebruik maken van een tool als Traffic Travis. Hiermee kunt het aantal backlinks en en de kwaliteit controleren voor elk versie van uw domein. Wat als u nu een nieuwe domein heeft of als beide versies van uw website dezelfde ranking hebben? Dan kunt u kiezen welke versie u liever heeft . Wel is het van belang dat u en uw link partners zich aan die ene versie houden.

– Stel uw favoriete adres in voor Google Webmaster Tools

Als u zich nog niet aangemeld heeft voor Google Webmaster Tools is dit het moment op het te doen .Verder biedt het een paar andere handige tools die nu of later van pas kunnen komen.

– Doe een 301 redirect in je htaccess bestand

Kopieer de volgende tekstfragment in je htaccess bestand.

– Om zonder www om te zetten in een www

Opties + FollowSymLinks

RewriteEngine On

RewriteCond % { HTTP_HOST } ^ yourdomain.com [ NC ]

RewriteRule ^ ( . * ) $ Http://www.yourdomain.com/ [ R = 301 , NC ]

Om een www om te zetten in een niet www

Opties + FollowSymLinks

RewriteEngine On

RewriteCond % { HTTP_HOST } ^ www \ . Uwdomein \ . Com [ NC ]

RewriteRule ^ ( . * ) $ Http://yourdomain.com/ [ R = 301 , NC ]

Samenvatting van de les

In deze les namen hebben wij gekeken hoe je PageRank verlies kan verminderen of zelfs voorkomen. Hieronder noemen wij ze nog even in het kort:

– Kies een versie van uw adres en blijf daarbij

– Stel uw favoriete adres in de Google Webmaster Tool

– Gebruik een RewriteRule in je htaccess bestand .

 

Geef een reactie


Find us on Google+

Best Domain en Hosting service

Laatste berichten